Per enviar i rebre missatges de correu tipus Exchange des del terminals Android, us recomanem utilitzar l’aplicació de correu electrònic Nine.

En aquest espai us expliquem com descarregar-la, i a configurar-hi les bústies.

1.- Descarregar Nine:

Aquesta aplicació es pot descarregar de Google Play. Per trobar-la només cal escriure nine al cercador d’aplicacions, i clicar al botó “instal·la”.
Un cop instal·lada l’aplicació, clicant a “Obre”, ja s’accedirà a la pantalla de benvinguda.

Clicant a “Get Started”, ja es podran configurar les bústies que faci falta.

2.- Configurar el correu Exchange:

En clicar a Get Started, s’accedeix a la primera pantalla per configurar una adreça de correu. En haver de configurar una adreça d’Exchange, en lloc d’escriure l’adreça que es vol configurar caldrà anar a “Configuració manual” per escollir el tipus de bústia.

A la pantalla següent s’ha de seleccionar l’Opció “Servidor Exchange o altres”:

A la pantalla que s’obre a continuació s’hi ha d’indicar l’adreça que es vol configurar. I cal tenir en compte que fins que s’escrigui aquesta adreça no s’activarà l’opció de configuració manual, que és la que s’ha de clicar per accedir a la pantalla d’introducció de les dades per configurar la bústia.

A la pantalla de configuració s’hi han d’introduir les dades de la bústia:

Adreça de correu electrònic: Indicar-hi l’adreça que s’està configurant

Domini\nom d’usuari: En aquest camp s’hi ha d’indicar el nom d’usuari utilitzat per connectar al servidor remot

Contrasenya: També la contrasenya que indica l’usuari per accedir al terminal remot.

Servidor: Sempre remote.domini.extensió → en cas de Kouten: remote.kouten.cat

Tipus de seguretat: En aquest camp s’ha de seleccionar l’opció SSL/TLS (accepta tots els certificats). És possible que en seleccionar aquesta opció es mostri aquest missatge, en cas que es mostri s’ha d’acceptar (no és problemàtic).

Port: només es pot indicar el 443.

La resta d’opcions es poden deixar com estan d’origen, tal i com es pot veure a la captura de mostra “Afegir el seu compte Exchange“.

3.- Sincronitzar el terminal amb el servidor Exchange:

Un cop introduides totes les dades, si la informació és correcta ens preguntarà què és el que volem sincronitzar, si hi ha algun servei que no es vulgui tenir disponible des del mòbil s’ha de desmarcar en aquest moment (per defecte totes les opcions venen seleccionades).

En clicar a següent, ens pregunta quina contrasenya volem indicar per desbloquejar l’accés al programa. Aquesta contrasenya la demanarà cada vegada que es vulgui accedir a consultar el correu, i és independent de la contrasenya de la bústia.

Tan bon punt s’hagi establert la contrasenya, es començaran a sincronitzar els missatges, i des d’aquell moment es podrà consultar la mateixa informació d’de les eines a l’ordinador i al terminal mòbil.