Quan s’ha d’enviar un correu en un idioma que no és el predeterminat, si l’autocorrector està activat, modifica les paraules en l’idioma de correcció per defecte. Com a conseqüència, si no es revisa el text es poden enviar els missatges amb paraules molt estranyes per al destinatari.

En aquest post us expliquem com canviar l’idioma de correcció únicament per al correu en curs. Per fer-ho, abans s’han d’aplicar algunes adaptacions a l’Outlook. I per aquest motiu hem dividit manual en dues parts; la primera per preparar l’Outlook, i la segona per utilizar la correcció en l’idioma no sigui el predefinit.

1ª part: Habilitar la correcció en un idioma que no sigui el principal a l’Outlook

El primer que s’ha de fer és accedir a la pestanya “Archivo”, i un cop allà, entrar a “Opciones”

A l’apartat “Opciones”, s’ha de clicar a “Personalizar cinta de opciones”, i al quadre que s’obre, s’ha de clicar a “Nueva pestaña”

Per facilitar trobar l’opció en un futur, i saber quina és l’opció que hem de gestionar per acabar la configuració, li posarem un nom identificatiu. Aquest nom és el que es mostrarà a la pestanya del programa de correu.

A continuació hem de desplegar el menú desplegable de les comandes disponibles, i seleccionar l’opció “Todos los comandos”.

Entre les opcions disponibles hi ha la d’Idioma. S’haurà d’afegir al grup d’Idioma que hem creat, i només faltarà acceptar.

Un cop creada la comanda, al menú superior d’Outlook hi apareixerà la nova pestanya.

2ª part: Utilizar l’opció de correcció d’un idioma que no sigui el principal

Per utilitzar la correcció en un idioma que no sigui l’idioma per defecte hi ha 2 possibilitats:
a) Si el correu s’escriu en una finestra integrada a Outlook.
b) Si el correu s’escriu en una finestra fora d’Outlook.

a) Si el correu s’escriu en una finestra integrada a l’Outlook:

En aquest cas, caldrà buscar la pestanya que s’ha creat en activar la correcció en idiomes alternatius, desplegar el menú, i clicar a “Establir idioma de correcció”.

En aquest moment s’obrirà la finestra de selecció d’idioma, on després d’escollir quin idioma de correcció es vol utilitzar, s’haurà d’acceptar i ja es podrá començar a escriure amb la correcció en aquell idioma activada.

b) Si el correu s’escriu en una finestra fora d’Outlook:

Per corregir els tectos en un idioma que no sigui l’habitual de l’Outlook, cal anar a la pestanya “Revisar”, desplegar el menú d’Idioma.

I a la pantalla següent, seleccionar l’idioma en que s’escriurà aquel correu, i acceptar.

Un cop fet això, l’autocorrector revisarà el text en l’idioma escollit.